essure

Kaikkiin lääketieteellisiin menetelmiin ja hoitoihin saattaa liittyä hyötyjen ohella myös haittoja. Mikään ehkäisymenetelmä tai -valmiste ei sovi kaikille naisille. Lievien haittavaikutusten kokeminen uuden valmisteen tai menetelmän käytön alussa on normaalia ja yleensä ohimenevää. Jos haitat ovat lievää vakavampia tai pitkäaikaisia, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin tai hoitajaan. Itsellesi sopivasta ehkäisymenetelmästä kannattaa keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Essure®-menetelmän hyödyt

  • Essure on ainoa sterilisaatiovaihtoehto, johon ei tarvita leikkausta ja joka voidaan suorittaa poliklinikalla ilman yleisanestesiaa (nukutusta).
  • Essure-mikroimplantit eivät sisällä hormoneja.
  • Essure-menetelmän teho on yli 99,6 %*.
  • Essure-menetelmästä on pitkäaikaista kokemusta. Vuodesta 2001 lähtien noin 800 000 naista on valinnut sen tehokkaaseen, pysyvään ehkäisyyn.

* Fernandez H., et al. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol. 2014 Sep;180:133-7. doi: 10.1016/j.ejogrb.2014.04.043. Epub 2014 May 14.


Mahdolliset haitat

Asetusmenetelmästä johtuvat yleisimmät haittavaikutukset (yli 10 % käyttäjistä) ovat alavatsan kouristukset, kipu ja pahoinvointi tai oksentelu. Ensimmäisenä vuonna asetuksen jälkeen yleisimmät haittavaikutukset (yli 3 % käyttäjistä) ovat selkäkipu, vatsakipu ja yhdyntäkipu.

Koska hormonaaliset ehkäisyvalmisteet yleensä niukentavat kuukautisvuotoja ja vähentävät kuukautiskipuja, voivat vuotosi runsastua ja muuttua kivuliaammiksi, jos siirryt näistä valmisteista Essure-menetelmään.

Epäillessäsi Essure-menetelmästä johtuvaa haittaa, ota yhteyttä sairaalaan, jossa Essure asetettiin. Voit myös tehdä valmistajalle ilmoituksen epäilemästäsi haitasta.

Katso video, jolla lääkäri kertoo Essure-menetelmän hyödyistä ja mahdollisista haitoista:

 

Katso video haittavaikutuksen ilmoittamisesta:

 You are leaving the Essure website for patients and will be directed to the US website for Essure designated for healthcare professionals. For specific information regarding Essure in your country please refer to the local Essure product registration. To continue, please click “continue”, otherwise click “return’.'