essure

Vaikka sterilisaatio on luotettava ehkäisymenetelmä, sen kuten minkään muunkaan menetelmän, teho ei ole 100 %. Sterilisaatio ei myöskään vaikuta kuukautisvuotoihin. Monet hormonaalisen ehkäisyn menetelmät vähentävät kuukautisvuodon määrää ja lievittävät mahdollisia kuukautiskipuja. Sterilisaatiolla ei ole näitä vaikutuksia, vaan kuukautiskiertosi toimii oman kehosi hormonien säätelemänä.

Koska sterilisaatio on peruuttamaton toimenpide, on tärkeää että sitä koskeva ratkaisu on hyvin harkittu. Raskauden ehkäisyyn on olemassa monia hyviä vaihtoehtoja, joita kannattaa kokeilla ennen sterilisaatioon päätymistä.

Lyhytaikaisia ehkäisymenetelmiä ovat ehkäisypilleri, minipilleri, ehkäisylaastari, ehkäisyrengas sekä kondomi. Pitkäaikaisia menetelmiä ovat hormonikierukka, kuparikierukka ja ehkäisykapseli. Pitkäaikaisten menetelmien teho säilyy 3-5 vuotta valmisteesta riippuen. Niiden ehkäisyteho on hyvä ja haluttaessa kierukka tai kapseli voidaan poistaa ja hedelmällisyys palautuu ikää vastaavalle tasolle. Lue lisää näistä vaihtoehdoista Ehkäisynetistä.

Katso video, jolla kerrotaan sterilisaation vaihtoehdoista.

 


You are leaving the Essure website for patients and will be directed to the US website for Essure designated for healthcare professionals. For specific information regarding Essure in your country please refer to the local Essure product registration. To continue, please click “continue”, otherwise click “return’.'