essure

Onko Essure® turvallinen?

Essure on turvallinen sterilisaatiomenetelmä. Kaikkiin lääketieteellisiin menetelmiin liittyy hyötyjen ohella myös haittoja, vaikkakin harvoin. On tärkeää keskustella eri vaihtoehdoista ja niiden soveltuvuudesta itselle terveydenhuollon ammattilaisen, lääkärin tai hoitajan, kanssa.

Essure on viranomaisten hyväksymä lääkinnällinen laite. Essure-menetelmä on ollut käytössä vuodesta 2001 lähtien ja noin 800 000 naista on valinnut sen ehkäisymenetelmäkseen. Suomessa Essure-toimenpiteitä on tehty vuodesta 2003 alkaen.

Katso video, jolla lääkäri kertoo Essure-menetelmän turvallisuudesta:

 

Voinko luottaa Essure-menetelmän tehoon?

Yhdenkään ehkäisymenetelmän teho ei ole 100 %. Essure on pysyvä ehkäisymenetelmä (sterilisaatio), jonka ehkäisyteho on yli 99,6 %*, kun se on asetettu onnistuneesti kumpaankin munanjohtimeen. Essure-menetelmän teho on osoitettu yli 10 vuoden aikana tehdyissä kliinisissä tutkimuksissa.


* Fernandez H., et al. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol. 2014 Sep;180:133-7. doi: 10.1016/j.ejogrb.2014.04.043. Epub 2014 May 14.


You are leaving the Essure website for patients and will be directed to the US website for Essure designated for healthcare professionals. For specific information regarding Essure in your country please refer to the local Essure product registration. To continue, please click “continue”, otherwise click “return’.'