essure

Ketkä tekevät Essure®-toimenpiteitä?

Suomessa Essure-implantteja asettavat lääkärit ovat saaneet koulutuksen toimenpiteeseen. He ovat jo valmiiksi kokeneita kohduntähystyksessä eli hysteroskopiassa ja käyvät läpi vielä erillisen koulutuksen ennen kuin alkavat itsenäisesti tehdä toimenpiteitä. Koulutukseen sisältyy simulaatioharjoittelua (tietokoneavusteista harjoittelua, joka mahdollisimman pitkälle vastaa todellisia potilastilanteita), toisen lääkärin tekemien toimenpiteiden seuraamista ja lopuksi toimenpiteiden tekemistä kokeneemman lääkärin ohjauksessa.

Miten pitkään toipuminen toimenpiteestä kestää?

Essure-toimenpiteestä kotiudutaan useimmiten 15-90 minuutin kuluttua ja normaaleja askareita voi jatkaa 1-2 päivän kuluessa.

Millaisia haittavaikutuksia toimenpide voi aiheuttaa?

Asetusmenetelmästä johtuvat yleisimmät haittavaikutukset (yli 10 % käyttäjistä) ovat alavatsan kouristukset, kipu ja pahoinvointi tai oksentelu.

Millaisia haittavaikutuksia voi ilmaantua myöhemmin?

Ensimmäisenä vuonna asetuksen jälkeen yleisimmät haittavaikutukset (yli 3 % käyttäjistä) ovat selkäkipu, vatsakipu ja yhdyntäkipu. Mikään ehkäisymenetelmä ei ole täysin riskitön tai sovi kaikille naisille. Kaikkien ehkäisymenetelmien riskeistä ja hyödyistä on tärkeää keskustella lääkärin kanssa.


You are leaving the Essure website for patients and will be directed to the US website for Essure designated for healthcare professionals. For specific information regarding Essure in your country please refer to the local Essure product registration. To continue, please click “continue”, otherwise click “return’.'